Oczyść pieczarki i pokrój w plasterki. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej trochę oleju. Wrzuć kawałki mięsa i smaż, aż mięso ładnie się zrumieni. Następnie dopraw je solą oraz pieprzem i jeszcze przez chwilę podsmażaj. Wyjmij i odstaw w ciepłe miejsce.
Do tłuszczu po smażeniu mięsa wlej nieco świeżego oleju. Na nim zeszklij pokrojoną w talarki cebulę. Dodaj plasterki pieczarek i usmaż. Następnie oprósz solą, pieprzem, gałką i mąką, smaż, nie rumieniąc.
Cały czas mieszając, wlej bulion i śmietanę. Zagotuj. Dodaj musztardę i gotuj przez 5 minut.
Na koniec do sosu włóż mięso. Podgrzej, ale już nie gotuj. Sosem polej wcześniej przygotowane placki ziemniaczane.