Placki ziemniaczano-pieczarkowe
Czasami wystarczy niewielka modyfikacja przepisu, by danie nabrało nowego smaku. Tak było w tym przypadku - zwykłe placki ziemniaczane dostały nowe życie za sprawą pieczarek.
Surowe ziemniaki, obrać, utrzeć na tarce i odsączyć nadmiar soku.
Masę przełożyć do miski, dodać jajka, przyprawy i mąkę (około 2 duże łyżki). Masa powinna być dość gęsta, jeśli nie jest, należy dodać łyżkę mąki ziemniaczanej.
Pieczarki oczyścić, umyć, bardzo drobno posiekać i usmażyć.
Dodać do masy ziemniaczanej, a całość wymieszać.
Placki smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Zobacz również:
Kotlety z ziemniaków smakują naprawdę dobrze!
Ptysie z bitą śmietaną, truskawkami i czekoladą
Zobacz także: