Reklama

Placuszki dyniowe

Aromatyczne, z nutką cynamonu. Najlepiej smakują polane miodem lub syropem klonowym.

Składniki

  • 150 g surowej dyni
  • 2 jajka
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 20 g erytrytolu
  • 5 g oleju kokosowego
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:

Dynię zetrzeć na tarce. Dodać jajka, erytrytol, cynamon i wymieszać. Dodać mąkę, proszek, ponownie dokładnie wymieszać. Placuszki smażymy z dwóch stron na małej ilości oleju kokosowego, na małym ogniu, pod przykryciem. Przewracamy za pomocą dwóch silikonowych łopatek.

Przepis pochodzi z książki "Fit przepisy od baletnicy" autorstwa Svetlany Ovsyankiny, tancerki Teatru Wielkiego w Warszawie

Zobacz także:

Fragment książki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy