Reklama

Placuszki owsiane

Ewa Wachowicz w programie "Ewa gotuje" przygotuje deser racuchy przypominające placuszki owsiane z jagodami.

Składniki

  • 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych
  • 1 szklanka mleka migdałowego
  • 2 banany
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • garść borówek
  • masło klarowane do smażenia

Składniki na dekorację

  • owoce leśne (maliny, czernice)
  • cukier puder
  • mięta

Placuszki owsiane - wykonanie:

Płatki wsypać do miski, zalać mlekiem migdałowym i zostawić na godzinę, by spęczniały.

Dorzucić banany pokrojone w plastry (powinny być dojrzałe). Wybić jajka, wsypać sodę i zmiksować. Masa powinna mieć konsystencję śmietany.

Dorzucić borówki i delikatnie wymieszać.

Na patelnię dać odrobinę masła i rozprowadzić ręcznikiem papierowym. Usmażyć placuszki - z dwóch stron.

Na talerzu udekorować owocami leśnymi. Oprószyć cukrem pudrem.

Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje", który możesz zobaczyć na antenie Polsat w każdą sobotę o godz. 10.10.

Reklama

Placuszki owsiane krok po kroku - zobacz film:

Zobacz także inne przepisy Ewy Wachowicz:

Łosoś w parze z soczewicą

Pieczeń ze schabu

Polsat
Dowiedz się więcej na temat: Przepisy Ewy Wachowicz | Ewa Wachowicz przepisy | racuchy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy