Polędwiczki w sezamowej panierce

Pomysł na sycącą, chrupiącą przekąskę.

Polędwiczki w panierce
Polędwiczki w panierce123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 polędwiczki drobiowe
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g sezamu
  • łyżka mąki
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • sól

Sposób przygotowania:

1. Wymieszaj sos sojowy z miodem, papryką, octem ryżowym i solą. Dodaj pokrojony czosnek. Posmaruj marynatą mięso, a następnie obtocz je w mące wymieszanej z sezamem.

2. Piecz polędwiczki w 160 st. C przez około 40 min. Podawaj pokrojone, np. z ryżem i ulubioną surówką.

Zobacz także:

Najlepszy sposób na risotto z kurczakiemInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas