Półkruche rogaliki z jabłkami
Domowe smakołyki możesz przygotować z kilku prostych i niedrogich składników. Wypróbuj przepis na chrupiące rogaliki z nadzieniem jabłkowym.
Sposób przygotowania:
1. Utrzyj masło razem z żółtkiem i śmietaną. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy. Wyrób ciasto, owiń je w folię i włóż na pół godziny do lodówki.
2. Jabłka obierz i posiekaj. Posyp 2 łyżkami cukru i cynamonem. Duś 20 minut.
3. Ciasto rozwałkuj i pokrój na trójkąty. Nałóż nadzienie jabłkowe i zwiń w rogalik.
4. Posmaruj rogaliki rozbełtanym białkiem i obtocz w cukrze. Ułóż na blasze wyłożonej papierem i piecz w 180 st. C przez ok. 20 min.
Zobacz także: