Reklama

Półmisek jajek na wesoło

Składniki

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • mały kawałek ugotowanej marchewki
  • ziarenka czarnego pieprzu
  • liście sałaty
  • majonez

Przygotowanie:

Jajka obierz ze skorupek. Ostrym nożem wytnij część białka tworząc dekoracyjne ząbki. W żółtko wciśnij mały kawałek marchewki (to będzie dzióbek) oraz po dwa ziarenka pieprzu (oczy). Jajka ułóż na liściach sałaty. Udekoruj paskami majonezu.

Rada. Do jajek możesz podać sos. Z 5 ugotowanych na twardo jajek wyjmij żółtka i rozdrobnij widelcem. Białka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj je z żółtkami, 3 łyżkami majonezu i 1 łyżką chrzanu. Dopraw solą oraz pieprzem.

Zobacz także:

Reklama


Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy