Reklama

Reklama

Pomidorowy gulasz ze szpinakiem

Prezentujemy przepis na wyśmienity gulasz. Takiego nie jedliście.

Składniki

  • kilogram łopatki wieprzowej
  • 4 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • sól
  • zmielony czarny pieprz
  • 100 g mrożonych grzybów
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki mąki gładkiej
  • 250 ml śmietany

PRZYGOTOWANIE:

1. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Obierz czosnek i pokrój go w plasterki. Teraz kolej na mięso - podziel je na gulaszową kostkę.

2. Rozgrzej olej na patelni. Mięso dopraw solą i pieprzem, a następnie połóż je razem z czosnkiem na patelni. Podsmaż około 2-3 minuty. Kiedy czosnek zacznie pachnieć, dodaj cebulę. Podsmaż chwilę i gdy się zeszkli, dodaj koncentrat pomidorowy i paprykę.

3. Gdy mięso nieco się podsmaży,dodaj bulion. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze przez ok. godzinę na średnim ogniu.

Reklama

4. Rozgrzej olej na małej patelni. Wrzuć orzechy nerkowca, a po dwóch minutach wyjmij je, ostudź i przełam na mniejsze części. Pokrój oczyszczone pomidory. Świeży szpinak umyj i dobrze osusz.

5. Pomidory zmieszane ze śmietaną dodaj 20 minut przed końcem gotowania. A szpinak i orzechy nerkowca 10 minut przed końcem. Dodaj jeszcze pokrojony szczypiorek i dopraw do smaku.

Tele Tydzień
Dowiedz się więcej na temat: gulasz

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje