Reklama

Przepisy na pyszne desery lodowe od Grycana!

Przedstawiamy sprawdzone przepisy na smaczne letnie desery lodowe. Do ich przygotowania będziecie potrzebowały tylko kilku składników!


Przepisy na pyszne desery



Jogurtowy smakołyk: Sorbet z Mango Grycan z jogurtem greckim, mango i malinami

Porcje: 2

Składniki:

Sorbet z Mango Grycan 500 ml

4 łyżki jogurtu greckiego

1 mango

100 g malin

Sposób przygotowania:

1. W przezroczystym naczyniu ułóż warstwami jogurt, pokrojone mango i maliny.

2. Podawaj z kulką sorbetu z mango.

Wspomnienie Oranżerii: Lody Czekoladowe z pomarańczami w gęstym sosie czekoladowym i pistacjami

Porcje: 2

Składniki:

Reklama

Lody Grycan Czekoladowe

1 pomarańcza

100 g gorzkiej czekolady

1 łyżka masła

Garść pistacji

Sposób przygotowania:

1. W garnuszku rozpuść czekoladę z jedną łyżką masła.

2. Pokrój pomarańczę na ćwiartki i zanurzaj ich końce w gorącej czekoladzie.

3. Ułóż na talerzu dwie kulki lodów czekoladowych, dodaj czekoladowe plastry pomarańczy i udekoruj deser wyłuskanymi pistacjami.



Malinowy duet: Lody Straciatella i Sorbet z Malin z gorącym musem malinowym

Porcje: 2

Lody Grycan Straciatella

Lody Grycan Sorbet z Malin

szklanka świeżych malin i kilka do dekoracji

1 łyżka cukru

1 łyżka wody

listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. W garnuszku zagotuj szklankę malin z wodą, regularnie mieszając. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do średniego i wmieszaj łyżkę cukru. Ostaw po chwili, kiedy składniki się połączą.

2. Ułóż w pucharkach gorący mus z malin, a następnie po jednej kulce lodów straciatella i dwóch kulkach sorbetu z malin.

3. Udekoruj świeżymi malinami i listkami mięty.

Lody od pokoleń


Grycan - Lody od pokoleń, lider rynku lodów familijnych w Polsce, poszerza smakową gamę lodów impulsowych o Sorbet z Malin i Sorbet z Mango.

ody impulsowe marki Grycan w kubeczkach 125 ml z dołączoną łyżeczką miały swoją premierę wiosną ubiegłego roku. Nową linię zapoczątkowały wówczas trzy najbardziej lubiane przez Polaków smaki - waniliowy, truskawkowy i czekoladowy. 

- Nasze lody impulsowe spotkały się z doskonałym przyjęciem, zarówno ze strony konsumentów,  jak i detalistów. Dlatego w tym roku zdecydowaliśmy się na kolejny krok  w budowaniu obecności marki w tym segmencie rynku. Do palety trzech smaków lodów tradycyjnych dołączyliśmy dwa sorbety z owoców - mówi Zbigniew Grycan, właściciel marki Grycan - Lody od pokoleń.

- Nasze sorbety z roku na rok cieszą się coraz większym powodzeniem. Konsumenci chętnie sięgają po nie latem, kiedy mają ochotę na orzeźwiający deser. Myślę, że ucieszy ich fakt, że najchętniej wybierane przez nich smaki - Sorbet z Malin oraz Sorbet z Mango - teraz dostępne będą także w kubeczkach o pojemności 125 ml z dołączoną łyżeczką. 

Sorbety z owoców marki Grycan-Lody od pokoleń produkowane są rzemieślniczymi metodami z ręcznie obieranych i krojonych owoców oraz wyciskanych soków.

materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy