Pulpety całe w ziołach
Pomysł na szybkie danie z mięsem w ziołach.
Składniki
- 80 dag zmielonej cielęciny
- masło
- czerstwa bułka
- 2 jajka
- cebula
- sól i pieprz
- tarta bułka
- 3 łyżki mleka
- olej
- ugotowany makaron spaghetti
- zioła, np. oregano, bazylia
Sposób przygotowania:
1. Bułkę podziel na mniejsze kawałki i namocz w mleku. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Następnie zeszklij na maśle.
2. Mięso dokładnie wymieszaj z odciśniętą bułką. Dodaj jajka, sól i pieprz. Masę wyrób rękami, uformuj okrągłe kotleciki i obtocz je w tartej bułce wymieszanej z ziołami.
3. Mięso usmaż z obu stron na oleju. Podawaj z makaronem.
Zobacz także: