Reklama

Pulpety całe w ziołach

Pomysł na szybkie danie z mięsem w ziołach.

Składniki

  • 80 dag zmielonej cielęciny
  • masło
  • czerstwa bułka
  • 2 jajka
  • cebula
  • sól i pieprz
  • tarta bułka
  • 3 łyżki mleka
  • olej
  • ugotowany makaron spaghetti
  • zioła, np. oregano, bazylia

Sposób przygotowania:

1. Bułkę podziel na mniejsze kawałki i namocz w mleku. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Następnie zeszklij na maśle.

2. Mięso dokładnie wymieszaj z odciśniętą bułką. Dodaj jajka, sól i pieprz. Masę wyrób rękami, uformuj okrągłe kotleciki i obtocz je w tartej bułce wymieszanej z ziołami. 

3. Mięso usmaż z obu stron na oleju. Podawaj z makaronem.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy