Reklama

Puree z ziemniaków z makiem i cukrem

Najprostszy obiad na świecie.

Składniki

  • 1 kg ziemniaków (najlepiej typu B lub C)
  • 150 ml śmietany
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • pół szklanki maku

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i ugotować. Powinny być miękkie, ale się mogą się rozpadać.

Odcedź je i odparuj kilka minut.

Teraz czas na przetarcie ciepłych ziemniaków. Można je przepuścić przez maszynkę lub praskę albo zmielić.

Dodaj masło i śmietanę. Dopraw solą i pierzem.

Nałóż na talerze, posyp cukrem i makiem i podawaj, póki są ciepłe.

Zobacz także:

Ewa Farna pokazała z bliska gołe ciało. "Przeszło niełatwą drogę". Piosenkarka była ofiarą hejtu

Reklama

Eurowizja 2021. Rafał Brzozowski wystąpił na scenie z "The Ride"! Zobacz jego występ [WIDEO]

Szarlotka z kruszonką w słoiku

Panna cotta z truskawkami

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy