Reklama

Puszysta pianka

W kremie możesz ukryć czekoladkę albo odrobinę sosu czekoladowego jako słodką niespodziankę dla łasucha.

Składniki

  • 30 dag truskawek
  • 2 szklanki schłodzonej śmietany 36 proc.
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 2 łyżki cukru pudru
  • liście melisy do dekoracji

1. Galaretkę dokładnie rozpuścić w szklance gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Truskawki umyć i odszypułkować, zmiksować na gładką masę (kilka owoców odłożyć do dekoracji). Tężejącą galaretkę zmieszać ze zmiksowanymi truskawkami.

2. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, delikatnie wymieszać z masą truskawkową. Tak przyrządzony krem przełożyć do pucharków. Na wierzchu ułożyć pokrojone na kawałki truskawki. Deser wstawić do lodówki na minimum dwie godziny.

3. Przed podaniem ozdobić porcje opłukanymi listkami melisy.

Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy