Reklama

Puszysty sernik

Czas przyrządzenia: 80 minut

Składniki

  • 1 kg zmielonego twarogu
  • 25 dag miękkiego masła
  • 1 i 1/3 szklanki cukru pudru
  • 6 jajek
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 150 ml śmietanki 36%
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • oraz:
  • sos wiśniowy z owocami
  • mielone migdały

Przygotowanie

1. Masło ubij, aż będzie puszyste. Ubijając, stopniowo dodawaj po jednym żółtku na przemian z łyżką cukru pudru. 

2. Następnie zmniejsz obroty miksera i wrzuć ser. Połącz składniki i dodaj cukier waniliowy, śmietankę oraz mąkę ziemniaczaną. Całość zmiksuj na jednolitą masę. Na koniec delikatnie wmieszaj ubite na sztywno białka. 

3.Tortownicę o średnicy 26 cm posmaruj masłem i obsyp mielonymi migdałami. Wyłóż masę serową i wyrównaj wierzch.

4. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 60 minut w temp. 170˚C.

5. Wystudzone ciasto obficie polej sosem z wiśniami.

Reklama

Zobacz także:


Na żywo
Dowiedz się więcej na temat: desery | sernik
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy