1. Zimne masło posiekać z przesianą mąką, dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto, zwinąć w kulę, owinąć folią spożywczą, wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Następnie ciasto rozwałkować, rozłożyć w tortownicy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką.
2. Spód ponakłuwać widelcem i wstawić na ok. 15 min do piekarnika nagrzanego do 180ºC, wystudzić. Brzoskwinie odcedzić, pokroić w kostkę, rozłożyć na upieczonym spodzie. Jajka umyć, żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem. Białka ubić na sztywno z solą.
3. Ser utrzeć mikserem na puch, dodając porcjami żółtka z cukrem, cukier waniliowy, roztopione i wystudzone masło, kaszę i aromat. Na koniec wymieszać z białkami. Masę serową wylać na spód z brzoskwiniami. Piec 60 min w 180ºC.