Pyszne muffinki z kremem budyniowym
Wyśmienite na przyjęcie ze znajomymi lub rodzinną imprezę!
Sposób przygotowania:
1. Mleko podgrzej z miodem. W jednej misce wymieszaj suche składniki. Wymieszaj jajka, olej, maślankę i przestudzone mleko z miodem. Mokre składniki przelej do suchych. Krótko wymieszaj. Ciasto przelej do formy. Piecz 20-25 min w temp. 180°C.
2. Do 100 ml mleka dodaj cukier oraz budyń, wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, wlej rozpuszczony proszek budyniowy. Mieszając gotuj, aż zgęstnieje. Masło utrzyj z wystudzonym budyniem.
3. Muffinki przekrój wzdłuż na pół. Posmaruj dżemem i połową kremu budyniowego. Wierzchy muffinek udekoruj pozostałym kremem, posiekanymi orzechami i wiśniami.
Zobacz także: