Reklama

Racuchy bananowe

To danie zrobisz w 20 minut.

Składniki

  • 50 g mąki pszennej razowej
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 75 ml maślanki
  • szczypta soli
  • pół banana
  • 10 g masła
  • łyżeczka orzechów pistacjowych
  • łyżeczka syropu klonowego

Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, wmieszać do maślanki, posolić. Banana obrać, pokroić na 12 plasterków. Tłuszcz rozgrzać na patelni. Ciasto nakładać porcjami, na ciasto nakładać plasterki banana. Smażyć z obu stron 2-3 minuty. Posypać posiekanymi pistacjami, polać syropem klonowym.

Zobacz także:



Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy