Reklama

Ragout z indyka

Nadaj trochę kulinarnych kolorów szarej jesieni. Polecamy przepis na kolorowe ragout z indyka według przepisu Ewy Wachowicz.

Składniki

  • pierś indyka
  • gałązka rozmarynu
  • masło lub olej do smażenia
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cukinia
  • bulion drobiowy do podlania
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • kilka śliwek marynowanych
  • 3 łyżki zalewy ze śliwek
  • 1 papryczka chili
  • sól

Składniki do podania

  • kiszona papryka z kapustą

Przepis pochodzi z 314. odcinka programu "Ewa gotuje".     

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w grubą kostkę, przełożyć do miski, dorzucić igiełki rozmarynu. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Obsmażyć na patelni, na mocno rozgrzanym tłuszczu. Dorzucić pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli, dodać czosnek pokrojony w plasterki. Papryki wyczyścić, pokroić w dużą kostkę. Cukinię też pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię. Smażyć przez chwilę, podlać wywarem. Dodać przecier pomidorowy. Wymieszać. Wrzucić śliwki, wlać trochę zalewy. Przyprawić pokrojoną w krążki papryczką chili oraz solą. Udekorować rozmarynem. Na stół podawać na patelni. Serwować z kiszoną papryką, faszerowaną kiszoną kapustą.

Reklama
Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy