Ragout z indyka
Nadaj trochę kulinarnych kolorów szarej jesieni. Polecamy przepis na kolorowe ragout z indyka według przepisu Ewy Wachowicz.
Przepis pochodzi z 314. odcinka programu "Ewa gotuje".
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w grubą kostkę, przełożyć do miski, dorzucić igiełki rozmarynu. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Obsmażyć na patelni, na mocno rozgrzanym tłuszczu. Dorzucić pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli, dodać czosnek pokrojony w plasterki. Papryki wyczyścić, pokroić w dużą kostkę. Cukinię też pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię. Smażyć przez chwilę, podlać wywarem. Dodać przecier pomidorowy. Wymieszać. Wrzucić śliwki, wlać trochę zalewy. Przyprawić pokrojoną w krążki papryczką chili oraz solą. Udekorować rozmarynem. Na stół podawać na patelni. Serwować z kiszoną papryką, faszerowaną kiszoną kapustą.