Ratatuj z mięsa mielonego, pieczarek i papryki

Składniki
- 300 g mięsa mielonego
- 1 czerwona i 1 żółta papryka
- 1 cukinia
- 1 kg pomidorów
- 1 marchewka
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 200 g małych pieczarek
- duża szczypta słodkiej papryki w proszku, tymianku, oregano i posiekanej natki pietruszki
- sól
- świeżo mielony pieprz
- oliwa
- kawałek twardego sera, np. parmezanu
Przygotowanie:
Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Podsmaż na oliwie, dodając posiekany czosnek, zioła i przyprawy.
Do pomidorów dodaj mięso mielone i posiekaną cebulę. Smaż wszystko około 6-8 minut, od czasu do czasu mieszając.
Na drugiej patelni podsmaż umyte i pokrojone papryki, cukinię oraz pieczarki. Gdy się zarumienią, przełóż je do sosu.
Rozłóż ratatuj na talerze i posyp startym parmezanem.
Zobacz także: