Reklama

Reklama

Ratatuj z mięsa mielonego, pieczarek i papryki

Składniki

  • 300 g mięsa mielonego
  • 1 czerwona i 1 żółta papryka
  • 1 cukinia
  • 1 kg pomidorów
  • 1 marchewka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g małych pieczarek
  • duża szczypta słodkiej papryki w proszku, tymianku, oregano i posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • oliwa
  • kawałek twardego sera, np. parmezanu

Przygotowanie:

Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Podsmaż na oliwie, dodając posiekany czosnek, zioła i przyprawy.

Do pomidorów dodaj mięso mielone i posiekaną cebulę. Smaż wszystko około 6-8 minut, od czasu do czasu mieszając.

Na drugiej patelni podsmaż umyte i pokrojone papryki, cukinię oraz pieczarki. Gdy się zarumienią, przełóż je do sosu.

Rozłóż ratatuj na talerze i posyp startym parmezanem.

Zobacz także:


Tele Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy