Razowiec z pastą śledziowo-jajeczną

Kromka domowego chleba z obłędną pastą do posmarowania
Kromka domowego chleba z obłędną pastą do posmarowania123RF/PICSEL

Składniki

na chleb razowy

  • 425 g gęstego zakwasu (można go nastawić samemu ok. 7 dni wcześniej)
  • 175 ml ciemnego piwa karmelowego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 7 g soli morskiej
  • 250 g mąki pszennej chlebowej
  • 1/2 łyżeczki suchych drożdży

na pastę śledziowo-jajeczną

  • 4 filety śledziowe
  • 4 jajka na twardo
  • 1 małe jabłko
  • 1 por lub kilka młodych porów
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18 proc.
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
Przepis na śledzia pod jajecznym futremInteria KulinariaInteria Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?