Roladki kokosowe

W świecie deserów.

Roladki kokosowe, fot. Piotr Syndoman
Roladki kokosowe, fot. Piotr Syndomanmateriały prasowe

Składniki:

200 g masła100 g cukru pudru3 łyżki wiórków kokosowychsok z cytryny

Masa czekoladowa:

3 paczki herbatników100 g cukru pudrucukier waniliowy3 łyżki kakao2-3 łyżki wody

Utrzyj masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Po trochu dodawaj wiórki kokosowe i sok z cytryny. Starannie wymieszaj. Krem wstaw do lodówki na pół godziny.Herbatniki rozgnieć i połącz z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i kakao. Wlej 2-3 łyżki wody. Wymieszaj. Wylej masę na pergamin, uformuj kwadrat. Rozsmaruj na nim masę kokosową. Zwiń w rulon i włóż roladę do lodówki.Gdy stwardnieje, pokrój w plasterki.

Czas przygotowania: 30 minut + 30 minut chłodzenia kremu

Przepis dla 4 osób

Przepis pochodzi z książki "Desery"

Deserymateriały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?