Roladki kokosowe

W świecie deserów.

Roladki kokosowe, fot. Piotr Syndoman
Roladki kokosowe, fot. Piotr Syndomanmateriały prasowe

Składniki:

200 g masła
100 g cukru pudru
3 łyżki wiórków kokosowych
sok z cytryny

Masa czekoladowa:

3 paczki herbatników
100 g cukru pudru
cukier waniliowy
3 łyżki kakao
2-3 łyżki wody

Utrzyj masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Po trochu dodawaj wiórki kokosowe i sok z cytryny. Starannie wymieszaj. Krem wstaw do lodówki na pół godziny.
Herbatniki rozgnieć i połącz z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i kakao. Wlej 2-3 łyżki wody. Wymieszaj. Wylej masę na pergamin, uformuj kwadrat. Rozsmaruj na nim masę kokosową. Zwiń w rulon i włóż roladę do lodówki.
Gdy stwardnieje, pokrój w plasterki.

Czas przygotowania: 30 minut + 30 minut chłodzenia kremu

Przepis dla 4 osób

Przepis pochodzi z książki "Desery"

Desery
Deserymateriały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas