Roladki kokosowe
W świecie deserów.

Składniki:
200 g masła100 g cukru pudru3 łyżki wiórków kokosowychsok z cytryny
Masa czekoladowa:
3 paczki herbatników100 g cukru pudrucukier waniliowy3 łyżki kakao2-3 łyżki wody
Utrzyj masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Po trochu dodawaj wiórki kokosowe i sok z cytryny. Starannie wymieszaj. Krem wstaw do lodówki na pół godziny.Herbatniki rozgnieć i połącz z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i kakao. Wlej 2-3 łyżki wody. Wymieszaj. Wylej masę na pergamin, uformuj kwadrat. Rozsmaruj na nim masę kokosową. Zwiń w rulon i włóż roladę do lodówki.Gdy stwardnieje, pokrój w plasterki.
Czas przygotowania: 30 minut + 30 minut chłodzenia kremu
Przepis dla 4 osób
Przepis pochodzi z książki "Desery"
