Składniki:
200 g masła
100 g cukru pudru
3 łyżki wiórków kokosowych
sok z cytryny
Masa czekoladowa:
3 paczki herbatników
100 g cukru pudru
cukier waniliowy
3 łyżki kakao
2-3 łyżki wody
Utrzyj masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Po trochu dodawaj wiórki kokosowe i sok z cytryny. Starannie wymieszaj. Krem wstaw do lodówki na pół godziny.
Herbatniki rozgnieć i połącz z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i kakao. Wlej 2-3 łyżki wody. Wymieszaj. Wylej masę na pergamin, uformuj kwadrat. Rozsmaruj na nim masę kokosową. Zwiń w rulon i włóż roladę do lodówki.
Gdy stwardnieje, pokrój w plasterki.
Czas przygotowania: 30 minut + 30 minut chłodzenia kremu
Przepis dla 4 osób
Przepis pochodzi z książki "Desery"