Reklama

Roladki w sosie

Do tego dania świetnie pasuje zielone pesto – możesz posmarować nim filety.

Składniki dla: 4

Składniki

  • 4 filety rybne
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 500 g świeżego szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 ml bulionu
  • 125 ml białego wytrawnego wina
  • 50 g śmietanki kremówki 30 proc.
  • 1-2 łyżki mąki pszennej
  • olej
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Filety skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami. 

W rondlu zagotuj wino i bulion. Włóż roladki. Gotuj około 15 min. Wyjmij a do rondla wlej śmietankę wymieszaną z mąką. Zagotuj. Dopraw. Cebulę zeszklij na dwóch łyżkach oleju. 

Dodaj szpinak oraz przeciśnięty czosnek i smaż około 4 min. Dopraw gałką, solą i pieprzem. Na talerzach rozłóż szpinak i roladki. Polej sosem. 

Podawaj z ugotowanym ryżem. Przygotowanie: 30 minut Porcja: 200 kilokalorii.

Zobacz także: 

Reklama
Świat & Ludzie
Dowiedz się więcej na temat: pesto
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy