Roladki w sosie
Do tego dania świetnie pasuje zielone pesto – możesz posmarować nim filety.

Składniki
- 4 filety rybne
- 1 łyżka soku z cytryny
- 500 g świeżego szpinaku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 250 ml bulionu
- 125 ml białego wytrawnego wina
- 50 g śmietanki kremówki 30 proc.
- 1-2 łyżki mąki pszennej
- olej
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
4
PrzygotowanieFilety skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami. W rondlu zagotuj wino i bulion. Włóż roladki. Gotuj około 15 min. Wyjmij a do rondla wlej śmietankę wymieszaną z mąką. Zagotuj. Dopraw. Cebulę zeszklij na dwóch łyżkach oleju. Dodaj szpinak oraz przeciśnięty czosnek i smaż około 4 min. Dopraw gałką, solą i pieprzem. Na talerzach rozłóż szpinak i roladki. Polej sosem. Podawaj z ugotowanym ryżem. Przygotowanie: 30 minut Porcja: 200 kilokalorii.Zobacz także: