Roladki w sosie pomidorowym
1. Pomidory suszone pokroić na drobne kawałki. Mozzarellę osączyć i grubo zetrzeć na tarce. Sznycle opłukać, wytrzeć do sucha, posypać solą i pieprzem, z jednej strony posmarować pesto. Na tym rozłożyć startą mozzarellę i suszone pomidory. Zwinąć w roladki.
2. Roladki smażyć 10 minut na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. Często obracać. Makaron wrzucić na posolony wrzątek. Ugotować według przepisu na opakowaniu.
3. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na pozostałym oleju. Dodać bulion warzywny oraz pomidory w kawałkach (z puszki). Dusić około 5 minut. Pod koniec sos przyprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami do dań włoskich.
4. Makaron odcedzić. Mięso podawać z przygotowanym sosem oraz makaronem. Danie udekorować listkami bazylii.
Zobacz także: