Roladki z kluskami i zasmażanymi buraczkami

Kluski śląskie z roladkami
Kluski śląskie z roladkami123RF/PICSEL

Składniki

na raladkę

  • 500 g rostbefu wołowego
  • 100 g surowego boczku
  • 1 duża cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 4 płaskie łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 750 ml wody
  • olej
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • sól i pieprz

na kluski śląskie

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 250 g mąki ziemniaczanej
  • sól

na buraczki zasmażane

  • 1 kg ugotowanych buraków
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka cukru
  • 2 cebule
  • masło
  • sól i pieprz
Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?