Reklama

Roladki z łososiem

Idealnie sprawdzą się jako pożywna przekąska lub poczęstunek na przyjęciach.

Składniki

  • po szklance mąki i mleka
  • kilka plastrów wędzonego łososia
  • sól
  • 2 jajka
  • twarożek
  • rukola
  • olej

1. Mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek. Na rozgrzanej patelni z olejem usmaż 5 naleśników. 

2. Następnie odłóż do wystudzenia. Każdy naleśnik posmaruj twarożkiem, ułóż na nim trochę rukoli i cienki kawałek wędzonego łososia.

3. Ciasto zwiń i włóż do lodówki, żeby łatwiej się kroiło. Gdy się schłodzi, każdy naleśnik pokrój na 3,5-centymetrowe kawałki i zepnij wykałaczkami.  

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy