Reklama

Rosół z imbirem

Dodatek imbiru powoduje, że rosół nabiera dodatkowego aromatu.

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 2 marchewki
  • 2 korpusy z kurczaka
  • sól, pieprz
  • zielona pietruszka
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • por
  • seler
  • 1 łyżeczka suszonego imbiru
  • kawałek świeżego imbiru
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki

Umyć starannie korpusy kurczaków. Następnie włożyć je do dużego garnka z wodą. Gotować około 15 minut. Zdjąć szumowiny, które powstaną na wierzchu.

Następnie dokładnie umyć i pokroić warzywa. Posiekać także w drobną kostkę imbir.

Warzywa, imbir, pieprz, sól i przyprawy wrzucić do garnka.

Całość gotować około 40 minut. Na koniec wyjąć korpusy kurczaka i część warzyw. Najlepiej rosół podawać z drobnym makaronem.

Zobacz także:


Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: rosół | domowy rosół
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy