Rumiane pałki z kurczaka pieczone w coli

Delikatne, soczyste mięso i aromatyczne dodatki urzekną smakiem twoich domowników.

Kurczak pieczony w coli
Kurczak pieczony w coli123RF/PICSEL

Składniki

  • 8-10 pałek z kurczaka
  • 1/2 szklanki sosu sojowego
  • 1 szklanka coli
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

1. Mięso umyj i osusz. Na dużej patelni rozgrzej olej. Włóż pałki kurczaka. Smaż 5 minut ze wszystkich stron.

2. Wlej sos sojowy i colę. Zagotuj. Przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut. W tym czasie sos powinien zgęstnieć. Jeśli będzie zbyt rzadki, gotuj jeszcze 1-3 minuty bez przykrycia. Pałki wyłóż na talerze i polej sosem.

Zobacz także:

Kurczak z pieczarkami i boczkiemStyl.pl
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas