Reklama

Rumiane pałki z kurczaka pieczone w coli

Delikatne, soczyste mięso i aromatyczne dodatki urzekną smakiem twoich domowników.

Składniki

  • 8-10 pałek z kurczaka
  • 1/2 szklanki sosu sojowego
  • 1 szklanka coli
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

1. Mięso umyj i osusz. Na dużej patelni rozgrzej olej. Włóż pałki kurczaka. Smaż 5 minut ze wszystkich stron. 

2. Wlej sos sojowy i colę. Zagotuj. Przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut. W tym czasie sos powinien zgęstnieć. Jeśli będzie zbyt rzadki, gotuj jeszcze 1-3 minuty bez przykrycia. Pałki wyłóż na talerze i polej sosem. 

Zobacz także:



Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy