Reklama

Ryba z rzeżuchą

Świeża bazylia, tymianek, mięta pomogą Ci wyczarować dania, którymi zachwycisz najbliższych.

Składniki

  • 50 dag filetu z halibuta lub łososia
  • 2 pomidory suszone
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki świeżej rzeżuchy
  • 3-4 plasterki cytryny
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • przyprawa do ryb

Sposób przygotowania:

1. Umyj rybę w zimnej wodzie i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. 

2. Pokrój filet na porcje i posyp przyprawą do ryb. Lekko wetrzyj ją w mięso. Odstaw na godzinę do lodówki. 

3. W tym czasie suszone pomidory pokrój na małe kawałki. Wyjmij rybę z lodówki i każdą porcję połóż na kawałku folii aluminiowej. 

4. Obłóż pokrojonymi pomidorami, posyp świeżo zmielonym pieprzem i na każdej porcji połóż plasterek cytryny oraz trochę masła. Zawiń w folię i wstaw do nagrzanego do 200ºC piekarnika. Piecz 12 minut. Posyp rzeżuchą.

Reklama

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy