Ryba z rzeżuchą
Świeża bazylia, tymianek, mięta pomogą Ci wyczarować dania, którymi zachwycisz najbliższych.
Sposób przygotowania:
1. Umyj rybę w zimnej wodzie i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem.
2. Pokrój filet na porcje i posyp przyprawą do ryb. Lekko wetrzyj ją w mięso. Odstaw na godzinę do lodówki.
3. W tym czasie suszone pomidory pokrój na małe kawałki. Wyjmij rybę z lodówki i każdą porcję połóż na kawałku folii aluminiowej.
4. Obłóż pokrojonymi pomidorami, posyp świeżo zmielonym pieprzem i na każdej porcji połóż plasterek cytryny oraz trochę masła. Zawiń w folię i wstaw do nagrzanego do 200ºC piekarnika. Piecz 12 minut. Posyp rzeżuchą.
Zobacz także: