Składniki na 3-4 porcje: 20 dag ryżu długoziarnistego, 1 i 1/2 łyżeczki curry, 40 dag piersi z kurczaka, 15 dag mrożonej fasolki szparagowej, 1 strąk czerwonej papryki, 1 średnia cebula, 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku, olej do smażenia, sól, pieprz.
Mięso z kurczaka umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę. Oprósz solą oraz pieprzem. Cebulę obierz z łupin, posiekaj. Z papryki usuń gniazda nasienne, pokrój w paski.
W garnku zagotuj wodę, a gdy zacznie wrzeć posól ją, wrzuć fasolkę oraz zielony groszek, gotuj ok. 5 min. Odcedź i przepłucz zimną wodą (dzięki temu warzywa zachowają zielony kolor). Na patelni rozgrzej olej, gdy będzie gorący wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Następnie dodaj kurczaka, wciąż mieszając smaż, aż się zrumieni. Przełóż do miseczki. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, wrzuć paprykę, mieszając smaż 3-5 min. Przełóż do miseczki z mięsem.
W międzyczasie ugotuj ryż. Do garnka wlej wodę (2 szklanki wody na 1 szklankę ryżu), zagotuj. Gdy zacznie wrzeć wsyp sól, ryż oraz curry. Gotuj ok. 2 min krócej niż zaleca to producent. Lekko wystudź. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć ryż, warzywa oraz mięso. Mieszając podgrzewaj ok. 5 min.