Reklama

Reklama

Sałatka z komosą i ciecierzycą

Kolorowe, pyszne, zdrowe, sycące. Na co dzień i na wykwintne przyjęcie.

Składniki

  • szklanka komosy ryżowej
  • puszka ciecierzycy
  • kilka suszonych pomidorów w oleju
  • szczypiorek lub 2 gałązki rozmarynu
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka

Przygotowanie: 

Komosę zalej szklanką wody i gotuj pod przykryciem, aż do wchłonięcia wody przez ziarna. Ciecierzycę oraz pomidory odsącz. Pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Szczypiorek lub rozmaryn posiekaj. Wymieszaj i dodaj sos. Można podawać też ze świeżym szpinakiem. 

Zobacz także: 

Świat & Ludzie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy