Reklama

Sałatka z ziemniakami i boczkiem

Składniki

  • 40 dag ziemniaków
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • po 2 łyżki musztardy gruboziarnistej i majonezu
  • 10 dag boczku
  • garść roszponki
  • 2 pomidory
  • opakowanie świeżych kiełków
  • czerwona cebula
  • sól, pieprz i kminek
  • garść uprażonych orzeszków pinii

Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem kminku. Następnie odcedź je, ostudź i pokrój w grubsze plastry. Odstaw do ostygnięcia.

W misce wymieszaj oliwę, musztardę, majonez, sól oraz pieprz. Pomidory pokrój w ćwiartki, a boczek w małą kostkę. Wszystko zrumień na patelni. Następnie dołóż ziemniaki i chwilę podsmaż.

Boczek i ziemniaki przełóż do miski. Dopraw do smaku. Dodaj pomidory, sałatę, kiełki, pokrojoną cebulę i orzeszki pinii.


Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy