Sałatka ze szparagów, rzodkiewek, truskawek i rukoli

Sałatka ze szparagów, rzodkiewek, truskawek i rukoli, fot. Magdalena Cielenga-Wiaterek
Sałatka ze szparagów, rzodkiewek, truskawek i rukoli, fot. Magdalena Cielenga-WiaterekStyl.pl/materiały prasowe

Składniki

na 4 porcje

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 100 g truskawek
  • ½ główki dowolnej sałaty
  • 100 g rukoli
  • ½ szklanki dowolnych kiełków, na przykład rzodkiewki albo lucerny

na sos

  • 3 łyżki nierafinowanego, tłoczonego na zimno oleju rzepakowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
Okładka książki "Zielenina na talerzu"
Okładka książki "Zielenina na talerzu" Styl.pl/materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?