Sandacz z patelni z warzywami

Składniki
Składniki na 4 porcje:
- 20 dag czerwona papryka
- pieprz
- 30 dag filety z sandacza
- 30 dag makaron
- 1 sztuka czerwona cebula
- sól
- 15 dag brokuły
- 4 łyżki oliwa
- 2 ząbki czosnek
- 1 łyżka posiekane świeże zioła
- 20 dag małe krewetki
3-4 osób
1Makaron ugotować na półtwardo w posolonej wodzie. Odcedzić, przelać na sitku zimną wodą. Dobrze osączyć i wymieszać z łyżką oliwy.
Filety i krewetki pokroić na duże kawałki. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą. Brokuły ugotować we wrzątku. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Paprykę oczyścić, pokroić na kawałki. Rybę z krewetkami usmażyć na reszcie oliwy. Zdjąć. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę, czosnek i paprykę. Dodać makaron, rybę, krewetki i brokuły. Przyprawić.