Sernik na kruchym spodzie
Teraz możesz zaprosić przyjaciółkę.
Przygotowanie:
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem. Dodaj żółtko oraz pokrojony na małe kawałki tłuszcz. Szybko zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią, włóż do lodówki na około 30 minut.
Do miski włóż twaróg, dodaj mascarpone, mąkę ziemniaczaną, cukier wanilinowy, cynamon oraz mus z dyni; zmiksuj. Następnie, wciąż miksując, dodawaj po jednym jajku oraz żółtka. Na koniec wlej mleko skondensowane oraz śmietankę kremówkę, zmiksuj. Wylep ciastem dno i boki tortownicy.
Wlej masę serowo-dyniową. Piecz 15 min w temp. 175°C. Zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz 90 minut. Wystudź w uchylonym piekarniku. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 630 kilokalorii
Zobacz także: