Masło stopić, wystudzić. Biszkopty pokruszyć w malakserze albo rozgnieść wałkiem do ciasta. Wymieszać z masłem.
Blaszkę (24 x24 cm) cienko posmarować olejem. Spód wylepić przygotowaną masą. Dobrze docisnąć ją dłońmi. Wstawić do lodówki na 15 minut. W tym czasie maliny przebrać. Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuścić ją, podgrzewając na małym płomieniu.
Twaróg utrzeć z cukrem. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać ją z twarogiem. Masę serową ostrożnie połączyć z żelatyną.
Na spodzie z ciastek rozsmarować 1/3 tężejącego kremu. Posypać malinami. Przykryć resztą masy serowej.
Ciasto wstawić do lodówki na godzinę. Galaretkę rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu. Wystudzić. Polać nią wierzch sernika. Schładzać jeszcze 2-3 godziny.