Przygotowanie:
Herbatniki drobno kruszymy i łączymy z roztopionym masłem, aby powstała w miarę gładka masa. Wstawiamy do lodówki na pół godziny.
Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestygnięcia.
Mandarynki obieramy i całkowicie usuwamy z cząstek białą skórkę. Granat przekrawamy na pół i wyjmujemy ziarna. Przekładamy je do miseczki.
Twaróg miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladę, mieszamy. Bitą śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą serową.
Ciastem przygotowanym z herbatników i masła wykładamy spód blachy do tarty. Wykładamy na nie masę serowo-czekoladową. Wygładzamy wierzch, który dekorujemy mandarynkami oraz ziarnami granatu.
Sernik wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.
Zobacz także: