Sernik z frużeliną

Sernik z frużeliną borówkową
Sernik z frużeliną borówkową123RF/PICSEL

Składniki

na spód

  • 220 g herbatników
  • 50 g roztopionego masła

na masę serową

  • 450 g twarogu sernikowego (z wiaderka)
  • 250 g mascarpone
  • 300 g kwaśnej śmietany
  • 1 szklanka cukru
  • 1 torebka cukru wanilinowego
  • 1 torebka budyniu waniliowego bez cukru
  • 2 płaskie łyżki mąki pszennej
  • skórka starta z 1 cytryny
  • sok z 2 cytryn
  • 3 jajka
  • 200 g borówek amerykańskich

na frużelinę borówkową

  • 2 łyżki cukru
  • 1 kopiasta łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 300 g borówek amerykańskich + garść borówek do dekoracji
Zmysłowe smaki: Sernik z pomarańczami i białą czekoladąINTERIA.TVInteria.tv
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?