Serowy popcorn, który przygotujesz w niecały kwadrans!
Domowy popcorn jest nie tylko smaczniejszy, ale i zdrowszy od tego kupionego w sklepie. Nie wydawaj pieniędzy, tylko zrób go sama w domu. Dodaj odrobinę parmezanu, aby podbić jego smak!
Zamiast biec do sklepu po opakowanie popcornu i bezmyślnie wkładać je do mikrofalówki, zrób przekąskę samodzielnie w domu.
Wystarczy tylko, że przygotujesz średniej wielkości garnek i wlejesz do niego olej, a następnie wsypiesz kukurydzę.
Przykryj garnek pokrywką i umieść na średnim ogniu. Nie zapominaj, aby co chwilę nim potrząsać, ponieważ ziarna kukurydzy muszą popękać.
Kiedy odgłosy pękania ustąpią, oznacza to, że prawdopodobnie popcorn jest już gotowy.
W drugim garnku przygotuj masło, do którego dodaj ser. Najlepiej smakować będzie parmezan, ale jeśli go nie lubisz, wybierz inny rodzaj.
Wymieszaj całość i takim sosem polej przygotowany wcześniej popcorn. Smacznego!
Zobacz także: