Serowy popcorn, który przygotujesz w niecały kwadrans!

Domowy popcorn jest nie tylko smaczniejszy, ale i zdrowszy od tego kupionego w sklepie. Nie wydawaj pieniędzy, tylko zrób go sama w domu. Dodaj odrobinę parmezanu, aby podbić jego smak!

Którzy z nas nie mają od czasu do czasu ochoty na popcorn?
Którzy z nas nie mają od czasu do czasu ochoty na popcorn? 123RF/PICSEL

Składniki

  • 15 dag ziaren kukurydzy
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • starty parmezan
15 min

Przygotowanie:

Zamiast biec do sklepu po opakowanie popcornu i bezmyślnie wkładać je do mikrofalówki, zrób przekąskę samodzielnie w domu.

Wystarczy tylko, że przygotujesz średniej wielkości garnek i wlejesz do niego olej, a następnie wsypiesz kukurydzę.

Przykryj garnek pokrywką i umieść na średnim ogniu. Nie zapominaj, aby co chwilę nim potrząsać, ponieważ ziarna kukurydzy muszą popękać.

Kiedy odgłosy pękania ustąpią, oznacza to, że prawdopodobnie popcorn jest już gotowy.

W drugim garnku przygotuj masło, do którego dodaj ser. Najlepiej smakować będzie parmezan, ale jeśli go nie lubisz, wybierz inny rodzaj.

Wymieszaj całość i takim sosem polej przygotowany wcześniej popcorn. Smacznego!

Zobacz także:

W jak morderstwo - oficjalny zwiastun (official trailer)
Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas