Reklama

Serowy rarytas

To danie nie wymaga wysiłku. Jest idealną propozycją dla osób, które chcą zaskoczyć swoich gości.

Składniki

  • 35 dag sera typu szwajcarskiego
  • mały kubek śmietany
  • 1/3 szklanki białego wina
  • masło
  • przyprawy (rozmaryn, tymianek, majeranek)
  • starty ząbek czosnku

Przygotowanie 

Do kociołka wrzuć ser pokrojony w kawałki. 

Podgrzewaj je, aż całkowicie się rozpuszczą. Dodaj masło, ząbek czosnku i wlej śmietanę. 

Wszystkie składniki muszą połączyć się w jednolitą, aksamitną masę. 

Następnie dopraw ziołami i podawaj z kawałkami ulubionego pieczywa lub warzyw.

Zobacz także:


Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: ser
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy