Śledź pod pierzynką

Prosta przekąska, która podsyci apetyt? Polecamy przepis na smakowitego śledzia pod buraczaną pierzynką.

Danie podawaj z kromką chleba, udekorowane koperkiem lub szczypiorkiem
Danie podawaj z kromką chleba, udekorowane koperkiem lub szczypiorkiem123RF/PICSEL

Składniki

  • cebula
  • 3 ziemniaki
  • słoik startych buraków
  • 2 jajka na twardo
  • 3 pokrojone na kawałki filety śledziowe
  • majonez
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Na tarce o grubych oczkach zetrzyj kartofle i jajka. Cebulę pokrój i sparz na sicie.

2. Śledzie wymieszaj z łyżką majonezu i ułóż na dnie salaterki. Do ziemniaków i cebuli dodaj 2 łyżki majonezu, dopraw i wymieszaj. Ułóż na śledziach. Przykryj burakami i posmaruj majonezem.

Zobacz także:

Przepis na śledzia pod jajecznym futremInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas