Śledziowe roladki

Propozycja na wielkanocne śniadanie. Dla małych i dużych łakomczuchów.

Prosta w przygotowaniu przekąska na wielkanocny stół
Prosta w przygotowaniu przekąska na wielkanocny stół123RF/PICSEL

Składniki

  • 500 g płatów śledziowych (matiasy)
  • 1 cebula
  • mały strąk papryki
  • ¾ szklanki mleka
  • cytryna
  • sos tatarski

Sposób przygotowania:

1. Śledzie opłucz, zalej mlekiem. Odstaw na ok. 60 min. Cytrynę wyszoruj, sparz wrzątkiem, pokrój w półplasterki.

2. Cebulę pokrój w talarki, paprykę w paski. Na płatach śledziowych rozłóż cytrynę, cebulę oraz paprykę. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami. Podawaj z sosem tatarskim.

Zobacz także:

Przepis na śledzia pod jajecznym futremInteria Kulinaria
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas