Smakołyk z ciasta filo 

Podaj na talerzu z rukolą.

Smakołyk z ciasta filo
Smakołyk z ciasta filo123RF/PICSEL

Składniki

  • 5 arkuszy ciasta filo
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 200 g sera feta
  • 1 garść rodzynek
  • olej
  • sezam

Sposób przygotowania:

Na oleju przesmaż mięso z cebulą i koncentratem. Dodaj pokrojony w kostkę ser oraz rodzynki. Dopraw. 

Arkusze ciasta podziel na dwie części. Ułóż po dwa smarując je olejem. 

Rozłóż nadzienie, końce ciasta zwiń jak cukierek. Posmaruj olejem, posyp sezamem. 

Piecz 15 minut w temperaturze 200°C.

Zobacz także:

Pieczony ser brie z miodem i orzechami w cieście filoStyl.pl
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas