Śniadaniowy pęczak na słodko
Smakowity przepis na porządną porcję energii z samego rana.

Składniki
- 1 szklanka kaszy pęczak
- 2 łyżki kakao
- ½ szklanki daktyli
- ½ łyżeczki cynamonu
- ½ łyżeczki miodu
- 1 łyżeczkę startej skórki z pomarańczy
- 2 szklanki mleka owoce np. śliwki, pomarańcze, truskawki
Sposób przygotowania:
Pęczak płuczemy na sitku pod bieżącą, zimną wodą. W garnku zagotowujemy 2 szklanki mleka, następnie solimy i dodajemy kaszę. Gotujemy przez ok. 20 minut, aż kasza będzie al dente. Podczas gotowania kaszy dodajemy kakao, cynamon, daktyle. Przed samym końcem możecie dodać część owoców pokrojonych w cząstki, resztę rozłożycie do miseczek. Smacznego!