Soczyste owoce pod kruszonką
Ten deser nie wymaga dużego nakładu pracy.

Składniki
na kruszonkę:
- 250 g mąki pszennej
- 120 g brązowego cukru
- 150 g masła
na farsz:
- 5 dużych jabłek
- 2 łyżeczki cynamonu
- 75 g płatków migdałowych, np. firmy Bakalland
- 100 g żurawiny suszonej, np. firmy Bakalland
- 100 g wiśni soczystej, np. firmy Bakalland
- 60 g Złotych owoców Bakalland
- 1 szklanka soku pomarańczowego
- 3 łyżki płynnego miodu
Jabłka myjemy i kroimy w duże plastry. Wydrążamy pestki. Sok pomarańczowy mieszamy z miodem i cynamonem, dodajemy do niego żurawinę, wiśnie, Złote owoce i odstawiamy na 20 minut. W osobnym naczyniu umieszczamy miękkie masło, mąkę i cukier. Delikatnie, palcami wyrabiamy kruszonkę. Wcześniej przygotowaną formę smarujemy masłem. Układamy plastry jabłek, sok z żurawiną, wiśniami i miechunką. Posypujemy płatkami migdałów. Na samą górę kładziemy kruszonkę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut, aż kruszonka stanie się złocista.