Reklama

Reklama

SOS dla przesolonych potraw

To się może zdarzyć nawet najlepszej gospodyni. Jednak są sposoby, aby wybrnąć z tej sytuacji. I można jeszcze coś zyskać... warzywa na sałatkę.

Wystarczy obrać 3-4 ziemniaki i pokroić je na duże kawałki. Następnie wrzucić je do przesolonej zupy. Po około 10 minutach, kiedy zaczną mięknąć, wyjmij je  razem z solą, którą wchłonęły. 

Posmakuj zupę i odetchnij z ulgą. A co zrobić z ziemniakami? Wykorzystaj je np. do sałatki jarzynowej. Sałatki już jednak nie dosalaj. 

Inny sposób: wrzuć do zupy woreczek płócienny z surowymi ziarnami ryżu - postępuj jak z ziemniakami. 

Zobacz także: 

Życie na gorąco
Dowiedz się więcej na temat: sól

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy