Reklama

Sosy do warzyw na ciepło Knorr

Sosy do warzyw na ciepło Knorr sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i mrożonymi warzywami.


Zastanawiasz się, jak doprawić gotowane brokuły i kalafior? Nic prostszego! Sos serowo-kremowy do brokułów i kalafiora Knorr to kompozycja szefów kuchni Knorr, która wydobędzie smak warzyw. Czosnek, cebula, tymianek, kurkuma, gałka muszkatołowa - będzie bardzo aromatycznie. Tak przyrządzone warzywa, ponadto posypane tartym serem, stanowią znakomity dodatek do drugiego dania.

A szpinak? Potrafi być naprawdę smaczny - w doborowym towarzystwie Sosu czosnkowo-serowego do szpinaku Knorr. Wystarczy połączyć go ze śmietaną, dodać do gotującego się szpinaku i gotowe. Czosnek, cebula, ziarna gorczycy, natka pietruszki sprawią, że zyska on zdecydowany smak. Każdy będzie chciał go skosztować.

Reklama

Czas na mieszankę warzyw, a w niej na przykład fasolka szparagowa, marchewka, cukinia, kalafior. Bez odpowiedniego sosu to prawdziwe zamieszanie na talerzu. Porządek wprowadzi Sos ziołowo-maślany do mieszanki warzyw Knorr. Aromatyczna kompozycja suszonych ziół i przypraw, a wśród nich oregano, rozmaryn, majeranek, gałka muszkatołowa, natka i korzeń pietruszki, czosnek, po połączeniu z masłem stworzy doskonały aksamitny sos. 

Klasyczna marchewka z groszkiem już nie będzie mdła i "bez wyrazu". Tradycyjny sos do marchewki z groszkiem Knorr nada jej wyrazisty aksamitny smak, który podkreśli dodane przez nas masło. Idąc za radą szefów kuchni Knorr, możemy dołożyć jeszcze odrobinę świeżo wyciśniętego soku z cytryny lub imbiru. Od teraz cała rodzina będzie z niecierpliwością czekała na marchewkę z groszkiem.

materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: sosy | kuchnia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy