Spaghetti z pomidorami i tuńczykiem
Składniki
- 15 g kapary
- 1,5 łyżeczki soli
- 2 szt. ząbek czosnku
- 3 szt. czerwona cebula
- 1 łyżeczka chili w płatkach
- 1 łyżka koncentrat pomidorowy
- puszka 195 g tuńczyk w sosie własnym
- świeża bazylia
- 1 łyżeczka pieprzu
- 2 puszki po 425 ml krojone pomidory w zalewie
- 400 g makaron spaghetti
10 min
3-4 osób
Czosnek drobno pokroić. Cebulę pokroić w półplasterki.
Wymieszać pomidory, koncentrat pomidorowy, 750 ml wody, czosnek, chili w płatkach, sól i pieprz.
Dodać tuńczyka z puszki, kapary, cebulę i listki bazylii.
Makaron spaghetti umieścić na dużej patelni, wlać sos pomidorowy i gotować 13 minut. 3-4 razy zamieszać.