Reklama

Śródziemnomorska tortilla

Można użyć indyka zamiast kurczaka.

Składniki dla: 4

Składniki

  • 4 liście sałaty
  • 4 liście cykorii
  • 4 łodygi grubego szczypioru
  • cebula
  • pomidor
  • 200 ml jogurtu typu greckiego
  • sól, pieprz, cukier
  • olej
  • 300 g piersi kurczaka
  • 4 placki tortilla

1. Liście sałaty i cykorii płuczemy, osuszamy, a następnie rwiemy na kawałki. Obraną cebulę kroimy w krążki, pomidor w plastry. Szczypiorek grubo siekamy.
2. Jogurt doprawiamy pieprzem, solą i cukrem, mieszamy.
 3. Piersi kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy pieprzem i solą. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na jasnozłoty kolor. Kiedy przestygną, kroimy w niezbyt grube paski.
 4. Tortille podgrzewamy w piekarniku lub na patelni bez tłuszczu. Smarujemy sosem jogurtowym, układamy sałatę, cykorię, pomidory, szczypiorek, kurczaka, zwijamy i podajemy.

Reklama

Zobacz także:

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy