Śródziemnomorskie roladki wieprzowe. Podaj zamiast zwykłych schabowych

Śródziemnomorskie roladki wieprzowe
Śródziemnomorskie roladki wieprzowe 123RF/PICSEL

Składniki

  • 60 g orzeszków piniowych
  • 5 gałązek tymianku
  • 5 gałązek majeranku
  • 6 kotletów wieprzowych
  • Sól, świeżo zmielony pieprz
  • 12 plastrów szynki parmeńskiej
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 2000 ml białego wina
  • 200 ml bulionu
  • 3 małe ogórki
  • Słoik pieczonej papryki w zalewie
  • Po 100 g żółtych i czerwonych pomidorów koktajlowych
  • 1 żółta papryka
  • Pęczek bazylii
  • 5 łyżek oliwy
  • 3-4 łyżki soku z limonki
40 min
4
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?