Reklama

Reklama

Suflet

Ten deser cię zachwyci!

Składniki:

ser biały tłusty, 250 g

cukier brzozowy, 80 g

żółtko, 2 szt.

białko, 2 szt.

starta skórka z cytryny, 1 łyżeczka

laska wanilii, 0,5 szt.

masło bez soli do wysmarowania formy

Wykonanie:

Twaróg miksujemy z 40 g cukru, skórką z cytryny, nasionami z wydrążonej wanilii, żółtkiem. Białka przekładamy do miski i ubijamy na gęstą pianę, po czym dodajemy pozostały cukier, nie przestając ubijać. Uzyskana piana powinna być gładka i sztywna. Delikatnie łączymy pianę z serem, mieszając ręcznie, żeby piana nie opadła. Małe naczynia żaroodporne smarujemy masłem i napełniamy przygotowaną masą. Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 160°C i pieczemy przez 25 minut.

Reklama

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy