Szarlotka bez tłuszczu

Szarlotka bez tłuszczu, fot. Kinga i Adam Paruzel
Szarlotka bez tłuszczu, fot. Kinga i Adam Paruzelmateriały prasowe

Składniki

  • 500 g jabłek (4–5 sztuk)
  • 2 jajka
  • ¹⁄₃ szklanki + 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • ½ łyżeczki mielonego kardamonu
  • 110 g mąki pełnoziarnistej
  • 75 ml mleka roślinnego lub chudego mleka krowiego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
Okładka książki Kingi Paruzel „Dieta ze smakiem”
Okładka książki Kingi Paruzel „Dieta ze smakiem”materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?